CRAFTPedia, prima enciclopedie virtuală europeană a artelor și meseriilor tradiționale a fost lansată în cadrul Proiectului ARTCademy, o acțiune Erasmus + KA2 creată de Universitatea din Malaga și coordonată de dr. Dr. Ana María Castillo-Clavero, profesor universitar în organizarea afacerilor. Consorțiul proiectului este format din 9 membri din 7 țări (Belgia, Cipru, Italia, Polonia, România, Slovacia și Spania).
ARTCademy este un proiect inovator de gestionare a cunoștințelor care are drept scop păstrarea și consolidarea sectorului artizanal european prin două moduri: în primul rând, protejarea cunoștințelor ancestrale ale meșteșugurilor tradiționale, mai ales dacă riscă să dispară; în al doilea rând, prin furnizarea de firme de artizanat, practicieni și antreprenori cu instruire și instrumente utile pentru continuitatea și dezvoltarea lor comercială.

Proiectul a culminat cu dezvoltarea CRAFTpedia, un repertoriu de materiale audio-vizuale despre meșteșugurile disponibile pe Internet care colectează și clasifică cunoștințe despre tehnici artizanale, meşteşuguri tradiționale și meserii pentru conservarea și transmiterea către generațiile tinere. Repertoriul este alcătuit din aproape 200 de fișe care colectează cele mai importante arte și meserii tradiționale ale țărilor europene implicate în proiect, în special a celor cu risc de dispariție. Fișele sunt împărţite în 10 categorii, cum ar fi bijuterii, instrumente muzicale, meșteșuguri pe lemn, marmură, metal și fierărie, materiale textile, etc. Toate fișierele includ o descriere a meşteşugurilor și a tehnicilor, a materialelor și a proceselor de realizare, precum și link-uri video în care se poate vedea procedeul de elaborare, referințe și imagini suplimentare.

CRAFTpedia poate fi vizitată pe site-ul proiectului ARTCademy  www.artcademy.eu  de către toți cei interesați să cunoască artele și meșteșugurile tradiționale europene, iar fișele sunt realizate în 7 limbi: poloneză, slovacă, spaniolă, italiană, greacă, română și engleză. În acest sens, proiectul combină tehnologiile TIC pentru protejarea și îmbunătățirea cunoștințelor ancestrale de valoare incalculabilă care se află la baza moștenirii culturale europene și vizează, de asemenea, atragerea de noi practicieni la aceste meserii.