IENE 8- “CRESTEREA CAPACITATII FAMILIILOR DE MIGRANTI SI REFUGIATI DE INGRIJIRE A COPIILOR”

Potrivit UNHCR în 2018, un numar de 70,8 milioane de persoane din intreaga lume au fost fortate sa-si paraseasca domiciliul, ca rezultat al persecuției, conflictelor, violenței sau încălcării drepturilor omului. Dintre aceste persoane aproximativ 25,9 milioane sunt refugiați iar peste jumătate sunt sub 18 ani. Exista o nevoie urgenta pentru intelegerea diverselor conditii de migratie, a modului in care aceste conditii pot influenta copiii si ce pot face profesionistii si voluntarii pentru bunastarea copiilor si a  familiilor. Intelegerea impactului migratiei asupra copiilor si familiilor in cadrul propriilor comunitati si a tarii gazda este o problema multifactoriala si transnationala.

Educatia interculturala a asistentilor medicali in Europa (IENE) a subliniat necesitatea instruirii profesionistilor din domeniul sanatatii si a voluntarilor pe probleme transculturale, vizand asigurarea unei ingrijiri competente din punct de vedere cultural si prin compasiune. Proiectul IENE 8 urmărește să ofere educatie si instruire profesionistilor si voluntarilor care lucreaza cu migranti si refugiati, vizand abilitatile lor de crestere a copiilor, de ingrijirea sanatatiifamiliei si sprijinul psihologic.

Obiectivul general al proiectului: dezvoltarea unui curriculum inovator online care va include instrumente de invatare dar si unitati de invatare de dimensiuni mici pentru cadrele medicale si voluntari care sa le permita sa ofere sprijin, cunostinte si abilitati necesare pentru ingrijirea copilului si a familiei, in conditii extreme si unice. Centrul de cunostinte IENE va fi folosit pentru a impartasi experiente ale profesionistilor, voluntarilor, refugiatilor legate de aspecte si abilitati privind cresterea si ingrijirea copiilor.

Consorțiul a creat o harta de continut a unui curriculum inovator pentru asistente medicale, alti profesionisti din domeniul sanatatii si voluntari, care sa le permita sa ofere sprijin, cunostinte și abilitati privind nevoile de ingrijire a copilului si a familiei copilului, in condiții extreme și unice.

IENE_8_Press_Release_Romanian